question

Jason - UK avatar image
Jason - UK asked

VRM & remote console - PV CT sensor data disappearing & reappearing after a GX reboot

Another issue now, the PV generation data on the VRM portal & the PV 40A addition in the remote console keeps disappearing in both. The only way to get it to come back is to reboot the Multiplus in the remote console (GX side) and wait for it to reappear, only for it to disappear again an hour or so later. One day I might have a fully working system as expected. Please see the below video.

https://youtu.be/a0QXKCuvZn4

VRMerrorAC PV Couplingremote consolect
2 comments
2 |3000

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

Yep, its done it again.........

1652366603350.png

0 Likes 0 ·
1652366603350.png (161.4 KiB)
My VRM portal has shower the connected PV for the last 12 hours without disconnecting which is weird as I have not made any changes to the installation for the last 20 hours. The mystery continues but fingers crossed if the PV remains connected to the VRM / remote console, then problem solved with no idea why.
0 Likes 0 ·
1 Answer
Jason - UK avatar image
Jason - UK answered ·

So after a few days, the issue has done away without any changes by myself so I have no idea what was the cause. Either way, its working as expected now so I am only assume it needs a few das of data from the CT sensor to the inverter for it to accept it. I always knew it needed a few days of days to provide reasonably accurate readings but I did not know it needed a few days for the connection to remain constant.

2 |3000

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.