question

rickard avatar image
rickard asked

Multi Control Panel (VE..BUS) - glitch/loosing contact with MultiPlus Compact

I have a Multiplus Compatc 12|1600|70 that is controlled by a VE. BUS MULTI CONTROL. When removing the panel and adding som pressure to the CAT5 ethernet cable the Panel starts. Any one experienced this behavior, and have you found the root cause?
If i´m to change panel, can I upgrade to something better?


errorVE.Bus Smart Dongle
2 |3000

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

1 Answer
JohnC avatar image
JohnC answered ·

Hi Rickard. This reeks of a faulty cable, poor contacts or suchlike. Try a cable change.


2 comments
2 |3000

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

rickard avatar image rickard commented ·

Thanks JohnC, I will try with new cable. My feeling was though that it was on the female connector side soldered to the PCA. Have you tried to solder that connector?
If this doesn't work out, any idea of another display that works?


0 Likes 0 ·
JohnC avatar image JohnC ♦ rickard commented ·

Never soldered one myself, but solder repairs are-as-they-are. Have a go if needed.

Perhaps over the years Victron have 'remodelled/improved' these, but to suggest something 'better' might depend on what you're using it to do. There are other ways to do this stuff, but mightn't suit you.

For now, see how you go repairing what you have..

0 Likes 0 ·