question

Edurne avatar image

VEConfigure 3 does not detect easy solar 24/3000/70-50 through MK3

Hi, I had just installed the easy, and doing everything that is said in the videos, but I could not connect for configuring and I don't know which is the default configuration. Please help.

EasySolar All-in-OneVEConfigure 3
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

4 Answers
Edurne avatar image

Thanks for you answer. Of course I changed cable and I was sure the multi was on.

I am returning the MK3 just to be sure, but I do not believe that would change anything.

If you can think something else I would appreciate.

Share
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

Boekel avatar image

Difficult problem, if you'd have another unit (Multiplus) you could rule out cable / MK3 problems.

Did you try another UTP cable? and just to make sure: is the Multi turned on?

Share
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

Edurne avatar image

Thanks for your answer. MK3 is installed correctly, I can see the port in VEconfig 3 and on the computer, but it does not show the multiplus.



Share
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

Paul B avatar image

could you please advise the part number and the units serial number.


also make sure that you install the USB drivers for the mk3 unit to you computer as that could be the issue as well

1 comment Share
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

ie go to device settings on the computer and check to make sure the mk3 has installed correctly