question

flavio-dim avatar image

Connection lost between BM712 and Venus (on Raspberry Pi 3b+)

Hi there,

After a successful installation of Venus OS on a Raspberry Pi 3b+, I managed to configure the Remote Console, link it to VRM, and view the live data streamed. All worked OK...for a while: after more or less a couple of hours, I noticed that I was not getting updated data from the Battery Monitor. It seems that the issue is the connection between the gateway and the BM - see screenshot below:

1610025609142.png

1610025626974.png



Rebooting solved the issue...for a while. After another hour I had the same issue again. See below (three reboots):

1610025938899.png

In my current set-up, I only have a BMV712smart connected to the VRM. The Pi is connected to the router via network wire. The BM is of course plugged in to the Pi via USB.

Below please find more screenshots of the Remote Control.

Thanks for your help and guidance, I did a research but couldn't find any thread on this specific topic.


1610025656249.png

1610025663291.png

1610025669444.png

BMV Battery MonitorVenus OS
1610025609142.png (23.3 KiB)
1610025626974.png (13.3 KiB)
1610025656249.png (37.7 KiB)
1610025663291.png (44.3 KiB)
1610025669444.png (62.4 KiB)
1610025938899.png (52.8 KiB)
2 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

1 Answer
jwfrary avatar image
jwfrary answered ·

Firmware up to date on the BMV?

Looks more like a physical connection problem. try a different usb port?

1 comment
2 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

All firmware is up to date (forgot to mention it in my original post).

If it was a USB issue, why a reboot should solve it?