question

hummingbear avatar image

Consumption data no longer displaying on VRM Dashboard

I have a SmartShunt and MPPT Controller connected to my RaspberryPi GX Device. It reports my solar and consumption data up to VRM. A few days ago the consumption data stopped being reported. I can see consumption on my local dashboard, but it's not going up to VRM. Nothing has changed in my settings that I know of. Any idea what might be going on?

VRM
1599844522594.png (55.1 KiB)
1599844577513.png (80.5 KiB)
1599845956937.png (35.0 KiB)
1 comment
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

@hummingbear, our technicians are investigating. Thanks for reporting.

4 Answers
TTbb avatar image
TTbb answered ·

The latest firmware v2.60 update looks to have been released on the 6th. If you have auto updates set then it would be worth rolling back that update. If you have not already tired.

1 comment Share
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

Thank you - Rolling back the firmware fixed the issue. Any more details victron has posted on this issue?

alnavasa avatar image
alnavasa answered ·

Same issue, since September 7th, so probably has to do with the update.

Share
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

alnavasa avatar image
alnavasa answered ·

Same issue here

Share
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

TTbb avatar image
TTbb answered ·

Have you tried turning 'has DC system' off then on again?

2 comments Share
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

@TTbb I did - I looked like consumption data briefly showed then stopped again. I'll try it again...

Doesn't seem to be working. What's odd is System Status shows my current consumption, yet it's not being recorded in the graphs above

1599853315912.png (86.3 KiB)