question

spokiter avatar image

Mppt 100/15 charging problem

Hi Community,


I have some problem with my new Mppt 100/15 blueSolar charger. The charger doesn't charge my battery ? Can you help me ?


Follwing parameter.


2 Büttner Panel MT SM 110 MC

1 Battery 180Ah Lithium LiFePO4

1 MPPT 100/15 BlueSolar charger


Solar volt: 20,93 v

a = 0a


Battery volt = 13,19 v

setting in mppt charger: i use the default profil: Lithium Iron Phospate (LiFePo4).

12 Volt setting

max ah: 15a


The last 3 days, my camper war parked in sun.. But the battery is not load for a second.

Thanks for your help

Daniel












charging batterysolarmppt charging
2 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

3 Answers
spokiter avatar image
spokiter answered ·

I think there is no more fues between the mppt and the battery. (A company did the installtion of the solar , mppt and the battery..

2 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

spokiter avatar image
spokiter answered ·

Yes, I check the fuses ( was ok) , but also put an new fuses in the mppt.

2 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

Matthias Lange - DE avatar image
Matthias Lange - DE answered ·

Did you checked all fuses between the MPPT and the battery?
There is also a 20A fuse directly at the MPPT next to the connection terminals.


2 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.