question

harryc avatar image

I cannot see my Pylon Tech Battery anymore on my Venus GX

I have 4 Pylontech US2000B batteries. I added another 2, since then I cannot see them on my Venus Gx.

I removed the two new ones but it still doesn’t list?

Any suggestion?

Thanks



Venus GX - VGXPylontech
2 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

3 Answers
Guy Stewart (Victron Community Manager) avatar image
Guy Stewart (Victron Community Manager) answered ·

Make sure that the CANbus cable is still connected to the Pylon which has the Link Port 0 empty, as shown in this diagram from this manual.


2 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

harryc avatar image
harryc answered ·

Thanks Guy. I have checked a few times ....no luck.

Moved the cable on the Venus from one port to the other.

Switched Venus on and off.

2 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

juan manuel tirado avatar image
juan manuel tirado answered ·

A mi me ocurre lo mismo. No puedo ver las 3 Pylontech US2000 que tengo en la lista de dispositivos de la CCGX. He cambiado 3 veces el cable CAN, revisado y repasado, y no se por que es.

Ademas tengo un Multiplus-II 5kva que me aparece el la lista de dispositivos como VE.Bus device, no como Multiplus-II.


2 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.