question

deano avatar image
deano asked

Blue Smart IP22 No Amps

Brand new IP22 Charger.

Put into system replacing old charger. I am getting no amps. out. see image.

My battery is at 75Ah and is a 110ah Battery. I also have a load on motorhome off 7amps and when all on still no amps from IP22

1622734417172.png

battery charging
1622734417172.png (204.6 KiB)
2 |3000

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

1 Answer
Matthias Lange - DE avatar image
Matthias Lange - DE answered ·

Check the fuse at the bottom of the device, next to the connection terminals.

3 comments
2 |3000

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

Yes thats all good thanks. what can it be ?

0 Likes 0 ·

You need a multimeter now.

What voltage can you measure at the battery connection of the charger? Battery voltage or charger voltage?

If it is the battery voltage and the fuse of the charger is ok then there is an internal problem and you have to contact the dealer from whom you bought it.

If it is the charger voltage then the charger is ok and you have to go down the line and check all connections, fuses/breaker and/or switches between the charger and the battery. At some point the circuit is open.

0 Likes 0 ·
deano avatar image deano Matthias Lange - DE ♦ ·

Get this. Left the IP22 on me system overnight. Must have had a little chat to system and the battery and all is good :)

Image shows amperage been given with all my load on, such as fridge etc.

So hopefully happy days. :) Thanks to all and fingers crossed


1622812721504.png

0 Likes 0 ·
1622812721504.png (413.7 KiB)