question

SSP avatar image

VE Bus Alarm

I run a number of 48/10000 Quattro's. One persistently alarms:

I cant seem to find the problem but the log shows this

Any ideas?

VE.Bus
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

2 Answers
SSP avatar image

I think your right....the system was set to raise an alarm on pass through.....would it be the case that no current is detected on the VE Bus when the system is in this state?

2 comments Share
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.

Seems you've found it, great..

I imagine the alarms are generated at the VRM end, and VRM can surely see 'Passthru' in the data sent. How it's determined at the local end I dunno. Perhaps when that big transfer switch inside goes 'CLUNK'. Yes, you can hear it.. :)

Thanks for your help....Stu

JohnC avatar image

Hi SSP. You may have an 'Alarm Rule' inadvertently set in VRM. Seems related to your AC IN coming on. Don't worry about minor sampling time discrepancies.

In VRM, go 'Settings' > 'Alarm rules' to see what's armed. If it's sending you unwanted emails you can turn that off too.

Hopefully it's that simple, but come back..

Share
10 |3000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 8 attachments (including images) can be used with a maximum of 190.8 MiB each and 286.6 MiB total.